Rad škole‎ > ‎Obavještenja‎ > ‎

Mali ambasadori Sarajeva

posted Jul 30, 2020, 11:17 AM by Enida Krehić   [ updated Jul 30, 2020, 11:25 AM ]

Besplatan obilazak Sarajeva za učenike sa područja Općine Stari Grad-Mali ambasadori Sarajeva. O tome pročitajte u nastavku teksta.

Općina Stari Grad i načelnik Općine Ibrahim Hadžibajrić su prepoznali važnost edukacije najmlađih i u ovim za sve nas izazovnim vremenima pa su i ovoga puta omogućili mališanima s područja Općine Stari Grad da se prijave za besplatan obilazak našega grada.  

Dvosatni obilazak grada počinje ispred agencije Insider Sarajevo, u ulici Zelenih beretki 30 pa preko Latinske ćuprije obalom krećemo prema Inat kući, Vijećnici i Baščaršiji. Nakon priča o osnivanju grada i legendama o Vijećnici i Inat kući slijedi Kazandžiluk, gdje se posmatra kako kazandžije tvore jedinstvene proizvode i pokazuju svu kreativnost tradicije. Slijedi posjeta muzeju Brusa-bezistan, Morića hanu i Begovoj džamiji, u čijem haremu se slušaju priče o pratećim objektima uz prigodno iznenađenje. Po predahu, krećemo se Ferhadijom do Jevrejskoga muzeja, Katedrale Srca Isusova i Saborne pravoslavne crkve gdje putovanje kroz povijest grada završava.

Nakon duže pauze izazvane pandemijom COVID-19, obilasci će se realizovati tokom mjeseca augusta i to svakoga ponedjeljka, srijede i subote u 10:00 sati. S obzirom na trenutnu situaciju, broj mjesta je ograničen, a svoj termin možete rezervisati na broj telefona: + 387 33 53 43 53, na web stranici http://www.maliambasadori.com/ klikom na dugme “prijavi se”, nakon čega ćete dobiti ostale upute, ili lično u agenciji u ulici Zelenih beretki 30. Za dodatne informacije su vam dostupni naši brojevi telefona: + 387 33 53 43 53 ili +387 66 80 05 90.

Pridržavajmo se zdravstvenih mjera izdatih od nadležnih organa. Maske za lice i gel za dezinfekciju su obavezan dio opreme za naš obilazak.

Comments