Rad škole‎ > ‎

Školske aktivnosti


KK BBY - Završni dan turnira

posted Jun 27, 2018, 2:51 AM by Ajla Muharemović

Naši mali košarkaši i košarkašice KK BBY, u subotu 23.06.2018, zajedno sa svojim vršnjacima iz cijelog svijeta, odigrali su završne utakmice na 26.međunarodnom turniru u Materi. Nakon utakmica, uslijedila je dodjela pehara i medalja za učesnike turnira, te ceremonija zatvaranja turnira.Ovo je bilo jedno prekrasno iskustvo za naše „zvijezde“, koje će, sigurni smo, pamtiti cijeli život.
   


Terenska nastava - Jajce, Travnik

posted Jun 27, 2018, 2:40 AM by Ajla Muharemović

Više od 40 učenika naše škole u pratnji voditelja Hadžiabdić Narcisa i direktorice škole Karasalihović Jasmine, posjetili su kraljevski grad Jajce. Tom prilikom posjećen je vodopad i Muzej AVNOJ-a. Na povratku u Sarajevo svratili su u Travnik. Do sljedećeg druženja...
                

Opasnost od mina - predavanje za učenike

posted Jun 13, 2018, 1:19 AM by Ajla Muharemović

U četvrtak, 7.6.2018. održano je predavanje za učenike III i V razreda na temu opasnosti od mina i neeksplodiranih ubojitih sredstava. Predavanje su održali pripadnici Oružanih snaga BiH i EUFOR-a.
  

Nastava u prirodnoj sredini - Srebrenica

posted Jun 5, 2018, 12:31 AM by Ajla Muharemović

Nastava u prirodnoj sredini u našoj školi zastupljena je već duže vrijeme. Prilikom svojih putovanja imali smo priliku upoznati mnoge prirodne i kulturne ljepote jedine nam Bosne i Hercegovine. Ovaj put smo se odlučili posjetiti Memorijalni centar u Potočarima, pokraj Srebrenice, jer smatramo da je posjeta ovom centru obaveza svih onih koji osjećaju Bosnu i Hercegovinu svojom domovinom. Više od 50 naših učenika od VI do IX razreda, sa nastavnikom geografije i historije Hadžiabdić Narcisom i direktoricom škole Karasalihović Jasminom uputili su se 26.05.2018. godine na ovo dugo očekivano putovanje. Sreća i tuga u isti čas. Sreća zbog novog putovanja, novog druženja i upoznavanja nekih novih prostora lijepe nam domovine ali i žalost zbog značenja mjesta na koje smo se uputili. Dočekao nas je ljubazni uposlenik centra Hasan Hasanović, kojem se ovom prilikom zahvaljujemo na višesatnom gostoprimstvu. Dosta novog se čulo i naučilo, te smo s tugom napustili ovo tužno mjesto, simbol stradanja i genocida nad Bošnjacima u Bosni i Hercegovini. Tužni zbog svega što se dogodilo na ovim prostorima, a radosni jer smo vidjeli da se život u ovim krajevima uprkos svemu nastavlja. Zbog njih, zbog nas: suživot da, zaboraviti nikada. Mi ih nećemo zaboraviti. Vratićemo se opet aBd. El- Fatiha
Nastavnik - voditelj sekcije Narcis Hadžiabdić
      
   

Kako mi učimo informatiku- prezentacija

posted May 25, 2018, 12:48 AM by Ajla Muharemović

Učenici VII-1 odjeljenja Bekir Khan i Fatih Panjeta pripremili su prezentaciju za čas informatike, na kojem su trebali naučiti svoje drugove kako ubaciti zvuk i video u Power Point prezentaciju. Urađenu prezentaciju / video na temu Rubikova kocka pogledajte na linku ispod.

Kako mi učimo informatikuObilježen 98. Dan škole

posted May 24, 2018, 11:36 PM by Ajla Muharemović

U utorak, 22. maja 2018. godine obilježen je 98. Dan škole. Učenici su se predstavili tačkama koje su spremali sa svojim nastavnicima u sklopu rada sekcija. Najuspješnijim učenicima IX razreda direktorica je uručila pohvalu i prigodan poklon. Zahvalnice su uručene i osobama koje pružale podršku i dale doprinos u radu škole.
  
  
  
  
 


Nastava u prirodnoj sredini - Goražde

posted May 16, 2018, 4:05 AM by Ajla Muharemović

U subotu 05. maja 2018. godine više od 30 učenika naše škole u pratnji voditelja Hadžiabdić Narcisa, nastavnika geografije i historije i Karasalihović Jasmine, direktorice škole u sklopu Nastave u prirodnoj sredini boravili su u herojskom Goraždu. Obišao se Centar za kulturu Goražde u sklopu kojeg je stalna muzejska postavka o ratnim danima Goražda. Zajedno s vodičem ispred pomenutog Centra obišao se i tzv. ˝most ispod mosta˝ kao jedan od simbola ovog grada. Učenici su uživali i na poznatom goraždanskom izletištu Rorovi. 
  
 

Posjeta Tunelu spasa

posted May 16, 2018, 3:53 AM by Ajla Muharemović

Učenici VII razreda naše škole u pratnji razrednica, 8. maja posjetili su Tunel spasa u Butmiru. Prisustvovali su času, čuli i vidjeli činjenice iz naše bliske historije. Posjetu i prevoz organizovala je Općina Stari Grad.
  

MEĐUNARODNI DAN I NOĆ KNJIGE I AUTORSKIH PRAVA 2018.

posted Apr 24, 2018, 2:26 AM by Ajla Muharemović

Učenici II, V i VI razreda naše škole su 23.4.2018. godine učestvovali u manifestaciji „Dan i noć knjige“ u organizaciji Asocijacije informacijskih stručnjaka- bibliotekara, arhivista i muzeologa  (BAM-a). Ove godine u istoj učestvuje 14 biblioteka iz cijele BiH, a naša škola je jedina osnovna škola Kantona Sarajevo učesnica ove manifestacije.

Održane su dvije radionice pod nazivom „Izrada slikovnica“. Učenici su pokazali umijeće i sami kreirali priče.

Danas je dan posvećen pisanoj riječi.

   
 
  

1-10 of 101