Rad škole‎ > ‎

Vijesti

Naše učenice predstavljale školu na manifestaciji "Mladi Poslaniku"

posted by Ajla Muharemović

U srijedu, 13. decembra održan je kulturno-zabavni program učenika osnovnih škola iz Kantona Sarajevo pod nazivom "Mladi Poslaniku", a u sklopu manifestacije "Selam, Ya Resulallah". Program je održan u prelijepoj sali gazi Husrev-begove biblioteke. Učenice koje su nastupile predstavljajući našu školu su: Tesnim Mašić, Sara Korora i Sadžida Lepenica, a pripremala ih je nastavnica vjeronauke Ešrefa Fakić.
   
 

Učenici na Sarajevo Holiday Market-u

posted Dec 12, 2017, 4:23 AM by Ajla Muharemović

Kao i svake godine, naši učenici posjetili su Sarajevo Holiday Market, gdje su se sjajno zabavili. Druzili su se u Pub-u, igraonici, klizalištu i uživali u raznim igricama. Posjeta je realizovana uz pomoć roditelja naših učenika, g. Nihada Halve, kojem se ovim putem zahvaljujemo. 
  
  
  
 

Minibasket vikend u našoj školi

posted Nov 29, 2017, 3:26 AM by Ajla Muharemović   [ updated Nov 30, 2017, 2:57 AM ]

U subotu 11.11.2017. dvorana Osnovne škole“Mula Mustafa Bašeskija“ u Starom Gradu, je od 08.00-18.00 sati bila pravi mali „košarkaški centar“. Oko 300 stotine mladih košarkašica i košarkaša, uzrasta od 7-12 godina, sa područja Općine Stari Grad i Kantona Sarajevo odigrali su svoje utakmice.

Više informacija pročitajte na linku KK Ilidža.


Predavanje za učenike "Upozoravanje na opasnost od mina"

posted Nov 28, 2017, 2:07 AM by Ajla Muharemović

U ponedjeljak, 27.11.2017. za odjeljenja IV i V razreda u školi na Sedreniku održana su predavanja na temu "Upozoravanje na opasnost od mina". Predavanje za učenike održali su predstavnici EUFOR-a i Oružanih snaga BiH, koji su uz prateći materijal demonstrirali, te upoznali učenike sa opasnostima koje vrebaju od zaostalih mina.
  
  


Obilježen Dan državnosti Bosne i Hercegovine

posted Nov 27, 2017, 3:27 AM by Ajla Muharemović

U našoj školi je obilježen Dan državnosti naše domovine priredbom za učenike. Učešće su uzeli kako najmlađi učenici recitacijama i igrokazom, tako i oni malo stariji pjesmom i plesom. Učenica VI-1 razreda Dunja Smajović pročitala je svoj literarni rad o domovini, sa kojim je osvojila 2. mjesto u konkurenciji od preko dvije stotine radova učenika iz škola Starog Grada, te joj je uručena i nagrada od strane organizatora, Udruženja antifašista i boraca Općine Stari Grad.
    U našoj školi na Sedreniku Dan državnosti obilježen je kroz brojne radionice na temu "Moja domovina BiH". Kreativni radovi učenika izloženi su u prostorijama škole.
  
 
  
  
     
   
  
Terenska nastava - Travnik

posted Nov 14, 2017, 2:33 AM by Ajla Muharemović

Više od 50 učenika naše škole 04. novembra 2017. godine, posjetili su vezirski grad Travnik. Pružila im se prilika da upoznaju sve prirodne ljepote i kulturno-historijske znamenitosti ovog srednjobosanskog grada (travničke džamije, od kojih izdvajamo Šarenu i Hadži Ali-begovu džamiju, Elči Ibrahim-pašinu medresu, mahalu Šumeće - Plava voda, Hendek i Lašva, Zavičajni muzej - izložbeni saloni, stara srednjovjekovna tvrđava Kaštel, travničku čaršiju.

Do sljedećeg putovanja, lijep pozdrav...

    
  


Izlet na Baricama

posted Nov 14, 2017, 2:22 AM by Ajla Muharemović

Učenici II, III i IV razreda naše škole na Sedreniku uživali su u sunčanom danu provedenom na Baricama. 
    
     


Održana radionica na temu zaštite životne okoline

posted Nov 8, 2017, 3:22 AM by Ajla Muharemović

U odjeljenjima IV-2 i IV-3 održana je likovna radionica, koja ima za cilj edukaciju i podizanje svijesti o zaštiti životne sredine.  Radionica je održana u utorak, 7. novembra, a dio je Projekta "Kad se male ruke slože", koji se realizuje u saradnji sa mjesnim zajednicama Općine Stari Grad.
   
 
   Prezentacija starih zanata za učenike IX razreda

posted Nov 3, 2017, 2:04 AM by Ajla Muharemović

U četvrtak, 2. novembra učenici IX razreda su imali priliku slušati prezentaciju o tradicionalnim starim zanatima, koje su predstavile zanatlije iz Obrtničke komore Kantona Sarajevo. Prezentacija je održana u velikoj sali Općine Stari Grad, više u linku ispod.
                   

Učenici II-1 posjetili pekaru "Poričanin"

posted Nov 1, 2017, 2:20 AM by Ajla Muharemović

Djeca najbolje uče iz vlastitog iskustva i onda kada informacije primaju svim čulima. Posjeta pekari bila je prilika za takvo učenje.Hvala pekari "Poričanin " na gostoprimstvu.

1-10 of 78