Rad škole‎ > ‎

Školske aktivnosti


Nastava u prirodnoj sredini - Goražde

posted May 16, 2018, 4:05 AM by Ajla Muharemović

U subotu 05. maja 2018. godine više od 30 učenika naše škole u pratnji voditelja Hadžiabdić Narcisa, nastavnika geografije i historije i Karasalihović Jasmine, direktorice škole u sklopu Nastave u prirodnoj sredini boravili su u herojskom Goraždu. Obišao se Centar za kulturu Goražde u sklopu kojeg je stalna muzejska postavka o ratnim danima Goražda. Zajedno s vodičem ispred pomenutog Centra obišao se i tzv. ˝most ispod mosta˝ kao jedan od simbola ovog grada. Učenici su uživali i na poznatom goraždanskom izletištu Rorovi. 
  
 

Posjeta Tunelu spasa

posted May 16, 2018, 3:53 AM by Ajla Muharemović

Učenici VII razreda naše škole u pratnji razrednica, 8. maja posjetili su Tunel spasa u Butmiru. Prisustvovali su času, čuli i vidjeli činjenice iz naše bliske historije. Posjetu i prevoz organizovala je Općina Stari Grad.
  

MEĐUNARODNI DAN I NOĆ KNJIGE I AUTORSKIH PRAVA 2018.

posted Apr 24, 2018, 2:26 AM by Ajla Muharemović

Učenici II, V i VI razreda naše škole su 23.4.2018. godine učestvovali u manifestaciji „Dan i noć knjige“ u organizaciji Asocijacije informacijskih stručnjaka- bibliotekara, arhivista i muzeologa  (BAM-a). Ove godine u istoj učestvuje 14 biblioteka iz cijele BiH, a naša škola je jedina osnovna škola Kantona Sarajevo učesnica ove manifestacije.

Održane su dvije radionice pod nazivom „Izrada slikovnica“. Učenici su pokazali umijeće i sami kreirali priče.

Danas je dan posvećen pisanoj riječi.

   
 
  

Prvo kolo košarkaške lige škola Starog Grada

posted Mar 20, 2018, 5:06 AM by Ajla Muharemović

U subotu, 17.03.2018, odigrano je I kolo lige Općine Stari Grad u košarci. Domaćin svih utakmica je bila je OŠ“Mula Mustafa Bašeskija.
  

VI-2 završili obuku Škole skijanja

posted Mar 16, 2018, 5:31 AM by Ajla Muharemović

U proteklim danima, druga grupa učenika VI razreda boravila je na Igmanu i Bjelašnici, gdje su prošli obuku u sklopu Škole skijanja.
           
        
  
           


Vijeće učenika uposlenicama škole uručilo osmomartovsku čestitku

posted Mar 15, 2018, 4:24 AM by Ajla Muharemović

Vijeće učenika naše škole, u sklopu svojih planiranih aktivnosti, u povodu Dana žena izradilo je čestitke za sve uposlenice škole. Čestitke su uručili predstavnici Vijeća u četvrtak, 8. marta.
                                                                        

Učenici IX razreda posjetili Prvu bošnjačku gimnaziju

posted Mar 7, 2018, 5:27 AM by Ajla Muharemović

Učenici IX-1 razreda prisustvovali su Danu otvorenih vrata Prve bošnjačke gimnazije, u srijedu 7. marta. Obišli su kabinete u školi i dobili potrebne informacije o ovoj srednjoj školi od profesora i učenika.


Priredba u povodu Dana nezavisnosti BiH

posted Mar 7, 2018, 5:21 AM by Ajla Muharemović

Lijepom i uspješnom priredbom koju su izveli učenici naše škole na Sedreniku, uz pomoć svojih učiteljica, obilježen je Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine.
Sada već tradicionalno, tehničku podršku za realizaciju priredbe nam pruža roditelj našeg učenika, gospodin Ersin Mrguda.
  
  
  
  
  


Pobjeda naših odbojkašica u osmom kolu

posted Mar 6, 2018, 1:40 AM by Ajla Muharemović

U srijedu 28.2. odigrano je osmo kolo odbojkaške lige učenica osnovnih škola Starog Grada. Odbojkašice naše škole ostvarile su pobjedu rezultatom 2:0.

Pink shirt day - radionice o prevenciji nasilja

posted Feb 26, 2018, 1:47 AM by Ajla Muharemović

Protekle sedmice su održane radionice na časovima odjeljenske zajednice u odjeljenjima 7-1, 8-1 i 9-1. Tema je bila obilježavanje Dana ružičastih majica (Pink shirt day) - Međunarodnog dana prevencije nasilja u školama, koji se obilježava 28. februara. Nakon uvodnog razgovora, učenici su uz uputu pedagogice sami izradili ružičaste majice origami tehnikom, koje su potom ukrasili crtežima, porukama, natpisima, pjesmama na temu protiv nasilja, odnosno promoviranja pozitvnih vrijednosti. Radovi učenika su izloženi u holu škole.
 
  

  

1-10 of 94