Rad škole‎ > ‎

Školske aktivnosti


Terenska nastava - Tuzla

posted Dec 11, 2018, 1:08 AM by Ajla Muharemović

Geografsko-historijska sekcija ˝Upoznajmo našu domovinu˝ i ove školske godine nastavlja tradiciju izvođenja Nastave u prirodnoj sredini. 17. novembra 2018. godine posjetili smo Tuzlu. Posjećeno je nekoliko lokaliteta – Panonica (slana jezera, slapovi, neolitsko sojeničko naselje, geološki muzej), mezarje/groblje poginuloj omladini Tuzle, spomen obilježje šehidima i palim borcima, partizansko spomen obilježje, Korzo, Kapija- mjesto stradanja omladine Tuzle 1995. godine. Ovom prilikom učenici naše škole odali su dužno poštovanje nevino stradalim građanima Tuzle. U pratnji učenika bili su voditelji Narcis Hadžiabdić, nastavnik geografije i historije i Jasmina Karasalihović, direktorica škole.
   
   
  
  
 Naše učenice na Manifestaciji "Selam, ya Resulallah"

posted Dec 6, 2018, 2:56 AM by Ajla Muharemović

U okviru manifestacije "Selam, ya Resulallah" održana je svečana akademija učenika osnovnih i srednjih škola Kantona Sarajevo. Našu školu predstavljale su učenice Amina Šeko iz V-1 i Rabija Serdarević iz 6-2.
            

Učešće na radionici "Brajevo pismo u službi čitača"

posted Dec 6, 2018, 2:49 AM by Ajla Muharemović

Učenici VI-1 i VII-2 odjeljenja sa svojim razrednicama prisustvovali su radionici "Brailleovo pismo u službi čitača", održanoj u BKC-u 29. novembra.
 Obilježen Međunarodni dan djeteta

posted Nov 22, 2018, 4:47 AM by Ajla Muharemović

I u našoj školi obilježen je 20. novembar, Međunarodni dan djeteta. Učenici I-3 odjeljenja sa učiteljicom Mušanović Lejlom, obilježili su Dan djeteta kroz zanimljive aktivnosti, koje možete pogledati na fotografijama.
   
             
  
 Nastava u prirodnoj sredini - Hutovo blato i Mostar

posted Nov 12, 2018, 12:57 AM by Ajla Muharemović

20. oktobra 2018. godine posjetili smo Park prirode Hutovo blato koje se nalazi u Popovom polju, na jugu Bosne i Hercegovine. Močvarno područje stvaraju šest jezera i rijeka Krupa, koja odvodi sve vode parka u rijeku Neretvu. Jadranska klima pogoduje rastu mnogih i raznovrsnih biljaka, a raznovrsne ptice u ovom parku čekaju vrijeme migracija prema sjevernoj i južnoj Africi, dok mnoge riblje vrste, koje dolaze iz Jadranskog mora, borave ovdje jedan period i ponovo se vraćaju u more. Hutovo blato je ujedno i jedini podvodni arheološki lokalitet u našoj zemlji, gdje je prije nekoliko godina pronađeno više od stotinu amfora i ostaci ilirskih brodova za koje se pretpostavlja da su stari više od 2000 godina. Naši učenici su zajedno s nastavnikom geografije i historije Hadžiabdić Narcisom i direktoricom škole Karasalihović Jasminom uputili se na ovaj zanimljivi safari u barkama, a sve smo to zabilježili brojnim foto snimcima.
Nakon Hutova blata, uputili smo se u Mostar gdje smo završili posjetu šetnjom kroz stari dio Mostara.
Voditelj: Narcis Hadžiabdić 
 
 
 


Takmičenje "Upozoravanje na mine"

posted Nov 5, 2018, 2:33 AM by Ajla Muharemović

U četvrtak, 1.11.2018. godine održano je općinsko takmičenje „Upozoravanje na mine“.  Ekipa naše škole je osvojila treće mjesto, a takmičarke su bile: Amna Bećar, Sadžida Lepenica i Hanadi Parla, te rezerve Lamija Mulaosmanović i Dunja Smajović. Ekipu je pripremala bibliotekarka Enida Krehić.

 
 


Ogledni čas iz historije

posted Oct 25, 2018, 3:17 AM by Ajla Muharemović

U utorak 23.10.2018. održan je ogledni čas iz historije, koji je uz učešće učenika u uvodnom i završnom dijelu na zanimljiv način dočarao historijsku temu. Nastavna jedinica bila je "Arabljani i pojava islama", a realizator je bio nastavnik Narcis Hadžiabdić.
 
 
 Učenica Nejra Avdić osvojila prvo mjesto u bacanju kugle

posted Oct 22, 2018, 2:15 AM by Ajla Muharemović

Na kantonalnom takmičenju u atletici, održanom 17. oktobra, učenica IX razreda naše škole Nejra Avdić osvojila je 1. mjesto u bacanju kugle! Učenik Ali Dervović osvojio je 6. mjesto na trci 1000 metara. Čestitamo našim takmičarima!

"Djeca čitaju djeci" u Biblioteci za slijepa i slabovidna lica

posted Oct 15, 2018, 4:25 AM by Ajla Muharemović

U povodu obilježavanja Oktobra-mjeseca knjige, u saradnji sa Vijećem roditelja naše škole, pokrenuta je aktivnost "Djeca čitaju djeci". Do sada je preko 20 učenika naše škole posjetilo studio Biblioteke za slijepa i slabovidna lica u Sarajevu, gdje su čitali i snimili "Ezopove basne", te ih na taj način učinili dostupnim svojim vršnjacima koji imaju poteškoće sa vidom.

Aktivnost je pokrenuta na prijedlog članice Vijeća roditelja naše škole Maje Salkić Burazerović, bh glumice i dugogodišnje saradnice Biblioteke na čitanju knjiga za slijepa lica.

Cilj je da svi učenici I - IX razreda koji to žele, učestvuju u ovoj aktivnosti u narednom periodu, kako bi djeca koja nemaju poteškoće s vidom razumjela potrebe slijepe i slabovidne djece.

    
  
 
 


Učešće na Atletskom kupu Kantona Sarajevo

posted Oct 15, 2018, 3:04 AM by Ajla Muharemović

Učenici naše škole učestvovali su na Atletskom kupu osnovnih škola Kantona Sarajevo, u organizaciji Atletskog saveza, a pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i sporta Kantona Sarajevo.

U konkurenciji škola s područja Starog Grada, u disciplini:

  • ·           4x100 m - I mjesto (takmičarke: Muminović Adna, Salkić Amina, Krak Enesa, Avdić Nejra)
  • ·           4x100 m - II mjesto (takmičari: Kurbegović Muhamed, Handžić Anes, Šabić Kerim, Dervović Ali)
  • ·           600 m –  I mjesto Babić Amila

                            III mjesto Užičanin Alaia

·           1000 m – I mjesto Dervović Ali

                     II mjesto Đonko Muhamed

·           Kugla – I mjesto Avdić Nejra

            IV mjesto Memeti Anesa

·           Dalj – II mjesto Durić Hana

                III mjesto Basarić Aja

·           300 m – II mjesto Ribić Amina

              III mjesto Muminović Adna

·           300 m – II mjesto Handžić Anes

              IV mjesto Šopović Tarik

·           60 m – I mjesto Krak Enesa

            II mjesto Salkić Amina

·           Kugla – III mjesto Zorlak Amir

             IV mjesto Puškić Sulejman

·           Dalj – I mjesto Šabić Kerim

          IV mjesto Ćorić Domagoj

·           60 m – I mjesto Kurbegović Muhamed

            III mjesto Šaćiragić Afan 

Takmičari iz naše škole koji su se plasirali u finale Atletskog kupa su: Nejra Avdić (kategorija kugla) i Ali Dervović (kategorija 1000 m).

1-10 of 114