Rad škole‎ > ‎

Školske aktivnosti


Terenska nastava-Muzej Alija Izetbegović

posted Nov 6, 2019, 3:22 AM by Enida Krehić   [ updated Nov 8, 2019, 2:46 AM ]

U utorak, 5. novembra 2019. godine, članovi Geografsko-historijske sekcije ˝Upoznajmo našu domovinu˝ s nastavnikom Hadžiabdić Narcisom posjetili su Muzej Alija Izetbegović gdje su uz pratnju stručnog vodiča saznali nove i interesantne informacije o liku i djelu prvog predsjednika R BiH, rahmetli Alije Izetbegovića. Tom prilikom pogledali su i film te stalnu postavku Muzeja. Također posjećeno je i Šehidsko mezarje Kovači, gdje je proučena Fatiha rahmetli predsjedniku i svim šehidima. Lijepo druženje nastavljeno je na Baščaršiji, gdje su članovi Sekcije se počastili u jednoj od sarajevskih ćevabdžinica.
Porodično savjetovalište-radionice

posted Nov 6, 2019, 1:44 AM by Enida Krehić

Na poziv JU OŠ “Mula Mustafa Bašeskija” u periodu od 21.10. do 8.11. 2019. godine KJU „Porodično savjetovalište“ realizovalo je radionice za učenike od VI do IX razeda na teme “Odbacivanje”, “Slika o sebi” i “Kako se oduprijeti pritisku vršnjaka”. U sklopu ove aktivnosti održano je osam radionica za učenike pomenutih razreda. Radionice su realizirane sa ciljem razvoja socijalnih vještina i poticanja socijalnog napretka kod djece, te prevencije društveno neprihvatljivih oblika ponašanja.
Festival bajke

posted Nov 6, 2019, 1:35 AM by Enida Krehić

Učenici nižih razreda su posjetili Festival bajke. Prisustvovali su pripovijedanju "Jesenjih bajki".

Odbojkaška liga

posted Nov 6, 2019, 1:11 AM by Enida Krehić   [ updated Nov 6, 2019, 1:16 AM ]

Učenici naše škole-članovi Odbojkaške sekcije su prvaci u ovom dijelu sezone. Odbojkaška liga dječaka je uvedena od ove školske godine, a kod djevojčica djeluje još od 2015/2016. godine. Sve utakmice su pobijedili, te čestitamo sjajnim dječacima i njihovom nastavniku Babić Dževadu.


Druženje sa članovima udruženja za slijepa i slabovidna lica

posted Nov 6, 2019, 12:49 AM by Enida Krehić

Ove školske godine je nastavljena saradnja sa Udruženjem za slijepa i slabovidna lica. Učenici IV razreda su se družili sa članovima, a prisustvovali su i predstavnici Općine Stari Grad.Oktobar-mjesec knjige

posted Oct 30, 2019, 5:54 AM by Enida Krehić

U školskoj biblioteci je realizovan projekat “Oktobar-mjesec knjige”. Učenici su učestvovali u različitim

 aktivnostima (radionicama, projekcijama crtanih filmova, izložbama). Razgovarali smo o značaju pisane riječi 

te predlagali knjige koje treba pročitati.  Učenici su pokazali svoja kreativna umijeća.

Dan jabuke

posted Oct 29, 2019, 4:11 AM by Enida Krehić

U našoj školi su članovi Eko sekcije i učenici koji pohađaju oba produžena boravka obilježili Dan jabuke, te na kraju i zasadili nova stabla jabuke u bašti naše područne škole na Sedreniku. Pokazali su svoja kreativna umijeća.

Ljubitelji prirode

posted Oct 29, 2019, 3:58 AM by Enida Krehić   [ updated Oct 29, 2019, 4:01 AM ]

Učenici-članovi sekcije "Ljubitelji prirode" i učenici koji pohađaju produženi boravak u našoj područnoj školi su posjetili Park prijateljstva, uživali i družili se.
Nacionalni dan svjesnosti o bibliotekama

posted Oct 25, 2019, 5:20 AM by Enida Krehić   [ updated Oct 25, 2019, 5:31 AM ]

Danas je u školskoj biblioteci realiziran Nacionalni dan svjesnosti o bibliotekama u Bosni i Hercegovini, pod motom "Ne sudi knjizi po koricama". Učenici II razreda su prisustvovali projekciji crtanog filma rađenog po bajci Hansa Christiana Andersena "Carevo novo ruho". Nakon toga su u grupama kreirali svoje bajke, na temu "Najljepše bajke svijeta". Družili smo se, razgovarali i nešto novo naučili.

E-Transformer

posted Oct 25, 2019, 5:03 AM by Enida Krehić

Učenici IV razreda su u pratnji učiteljice i socijalnog radnika posjetili E-Transformer.
1-10 of 157