Rad škole‎ > ‎

Školske aktivnosti


Takmičenje iz bosanskog jezika i književnosti - Prvo mjesto u kategoriji VIII razreda

posted Mar 20, 2019, 2:09 AM by Ajla Muharemović

Na održanom općinskom takmičenju iz predmeta Bosanski jezik i književnost, u kategoriji učenika VIII razreda, učenica Emina Isović osvojila je prvo mjesto. Učenike VII razreda predstavljala je učenica Ihlas Solaković. Učenice su se za takmičenje pripremale uz pomoć nastavnica: Amre Fazlić i Enise Balićevac.

Na takmičenju iz geografije - drugo mjesto

posted Mar 14, 2019, 1:44 AM by Ajla Muharemović   [ updated Mar 14, 2019, 1:49 AM ]

Na općinskom takmičenju iz geografije, održanom 12.3.2019. godine, ekipa naše škole zauzela je 2. mjesto. Ekipu su činili učenici devetih razreda: Dervović Ali, Numić Faris i Salkić Amina. Pojedinačni rezultati: Dervović Ali - 3. mjesto, Numić Faris - 4. mjesto i Salkić Amina - 9. mjesto. Našu školu na kantonalnom takmičenju predstavljat će učenik Dervović Ali. Ekipu pripremao i vodio nastavnik geografije i historije Narcis Hadžiabdić.
          
   
         
  
Drugo mjesto na općinskom takmičenju iz fizike

posted Mar 13, 2019, 1:25 AM by Ajla Muharemović

U četvrtak, 7. marta održano je općinsko takmičenje iz fizike, na kojem je ekipa naše škole osvojila II mjesto. Takmičari iz naše škole bili su: Hana Ćurovac, Fatih Panjeta i Ilma Jagnjo (VIII razred), te Amina Salkić, Affan Dorić i Ali Dervović (IX razred). Učenike je pripremao nastavnik Rasim Kadrić.
          
  


Treće mjesto iz matematike

posted Mar 6, 2019, 4:00 AM by Ajla Muharemović

Na juče održanom općinskom takmičenju iz matematike, ekipa naše škole osvojila je 3. mjesto. Ekipu su činili: VII razred - Naida Crnovršanin, Sadžida Lepenica i Naida Tabaković; VIII razred - Sara Čengić, Muhamed Đonko i Faruk Kadrić; IX razred - Affan Dorić, Amina Salkić i Šejla Mulahasanović.
Učenike je pripremala i vodila nastavnica Nedina Bećirović.
    

ZAVRŠENA ŠKOLA SKIJANJA

posted Mar 5, 2019, 2:24 AM by Ajla Muharemović

U mjesecu februaru realizovana je Škola skijanja na Igmanu za učenike VI razreda naše škole.REALIZOVAN IZUZETNO USPJEŠAN HUMANITARNI BAZAR

posted Mar 4, 2019, 4:36 AM by Ajla Muharemović   [ updated Mar 4, 2019, 4:42 AM ]

"Bosna i Hercegovina - moja domovina" bila je tema humanitarnog bazara, koji je realizovan u našoj školi 27.2.2019. godine, a imao je za cilj prikupljanje novčanih sredstava za užine koje dodjeljuje organizacija Pomozi.ba, kao i za nabavku knjiga u školsku biblioteku.

                                             

                

                          

                        
   
          
https://www.oslobodjenje.ba/vijesti/sarajevo/os-mula-mustafa-baseskija-roditelji-ucenici-nastavnici-u-zajednickoj-misiji-437546

Ogledi na času hemije

posted Mar 4, 2019, 1:44 AM by Ajla Muharemović

U odjeljenju VIII razreda održan je ogledni čas iz hemije na temu: Hemijske reakcije i hemijske jednačine. Učenici su kroz samostalno izvođenje ogleda, uz vodstvo nastavnice Hasene Dudo, imali priliku da provjere svoje pretpostavke, donose određene zaključke, razvijaju misaone i manuelne vještine.
   
   
  
 
REZULTATI SA ŠKOLSKOG TAKMIČENJA IZ FIZIKE 2019.

posted Feb 8, 2019, 1:10 AM by Ajla Muharemović

RANG LISTA UČENIKA KOJI ĆE NAKON ŠKOLSKOG TAKMIČENJA IZ FIZIKE PREDSTAVLJATI ŠKOLU NA OPĆINSKOM TAKMIČENJU 7. MARTA 2019. 

VIII

  1. ĆUROVAC HANA
  2. ČENGIĆ SARA
  3. PANJETA FATIH
  4. JAGNJO ILMA -  rezerva


IX

1.SALKIĆ AMINA

2.DORIĆ AFFAN

3.BEVRNJA HATIDŽA

4.DERVOVIĆ ALI -  rezerva

 

UČEŠĆE U TAKMIČENJU VIII RAZRED – 9 UČENIKA

IX RAZRED – 9 UČENIKA

UKUPNO 18 UČENIKA

 

KOMISIJA:

1.Ajla Muharemović – pedagog

2.Bećirović Nedina – član

3.Rasim Kadrić – predmetni nastavnik

Projekat izrade razrednog herbara

posted Jan 28, 2019, 5:49 AM by Ajla Muharemović

Krajem septembra i početkom oktobra školske 2018/19. godine realiziran je Projekat izrade razrednog herbarija V-1 odjeljenja. U projektu su učestvovali učenici, roditelji i učiteljica. Kroz ovaj projekt učenici su se upoznali sa šumskim biljnim vrstama planinskog kraja (područje Trebevića), te sakupili primjerke istih za izradu razrednog herbara. Također su se upoznali sa nekim pojedinostima tih biljaka, te usvojili pojam herbara i načina njegove izrade. 
Navedeni cilj ostvarili su putem terenske nastave (izlet na Trebević žičarom i pješačenjem), grupnim zadacima za učenike i samostalnim zadacima kroz nekoliko faza rada.
  
  
  
         Terenska nastava - Tuzla

posted Dec 11, 2018, 1:08 AM by Ajla Muharemović

Geografsko-historijska sekcija ˝Upoznajmo našu domovinu˝ i ove školske godine nastavlja tradiciju izvođenja Nastave u prirodnoj sredini. 17. novembra 2018. godine posjetili smo Tuzlu. Posjećeno je nekoliko lokaliteta – Panonica (slana jezera, slapovi, neolitsko sojeničko naselje, geološki muzej), mezarje/groblje poginuloj omladini Tuzle, spomen obilježje šehidima i palim borcima, partizansko spomen obilježje, Korzo, Kapija- mjesto stradanja omladine Tuzle 1995. godine. Ovom prilikom učenici naše škole odali su dužno poštovanje nevino stradalim građanima Tuzle. U pratnji učenika bili su voditelji Narcis Hadžiabdić, nastavnik geografije i historije i Jasmina Karasalihović, direktorica škole.
   
   
  
  
 1-10 of 123