Rad škole‎ > ‎Školske aktivnosti‎ > ‎

Dani otvorenih vrata škole

posted May 16, 2019, 11:04 PM by Ajla Muharemović   [ updated May 23, 2019, 3:06 AM ]
U sklopu obilježavanja Dana škole, u periodu od 15. do 21. maja upriličeni su Dani otvorenih vrata škole. To je prilika da naši učenici i nastavnici pokažu svoj rad u sklopu nastavnih i vannastavnih aktivnosti. Učenici osmog razreda pokazali su svojim drugovima iz sedmog razreda izvođenje ogleda, kako bi im približili sadržaje koji se izučavaju u sklopu nastave hemije i fizike. Učenici šestog razreda su kroz kviz vježbali matematiku, a članice sekcije Prve pomoći demonstrirale su ostalim učenicima svoje vještine u pružanju prve pomoći.
Učenici šestog razreda predstavili su svojim mlađim drugovima koncept Terenske nastave, koja se izvodi za učenike od VI do IX razreda. 
Prisutni gosti su uživali u mini koncertu, kojeg su priredili učenici od petog do devetog razreda. Učenici sedmog razreda su prezentirali rad u sklopu nastave demokratije.
U biblioteci škole upriličena je izložba radova učenika V-1 odjeljenja, kao i izložba radova Tehničke sekcije. 
Učenici starijih razreda pogledali su prezentaciju historijsko-geografske sekcije "Moja domovina Bosna i Hercegovina".   
Muzičku hip-hop numeru na njemačkom jeziku izvele su učenice Lamija i Lejla, uz plesnu pratnju učenica VII razreda, a učenici VI razreda su kroz igrokaz pokazali svoje znanje njemačkog jezika.
Školsko dvorište cvijećem su ukrasili članovi sekcije Mladi biolozi.
Učenici naše škole na Sedreniku predstavili su svoj talenat kroz pjesmu i igru, na priredbi posvećenoj temi "Sevdah u srcu", a upriličeno je druženje sa Šimom Ešićem, dječijim piscem.
Članovi Sekcije engleskog jezika prezentirali su svoje znanje kroz aktivnosti na temu historije našeg grada, a učenici šestog razreda prisustvovali su prezentaciji robotike i kodiranja.
U holu škole postavljena je izložba likovnih radova naših talentovanih učenika.
Ekipa škole posjetila je Dječiji dom na Bjelavama i tom prilikom uručila prikupljene slatkiše, koje su naši učenici nesebično prikupljali u sklopu aktivnosti "Učini dobro djelo".
Projekat "Upoznajmo se sa djelima pisca Branka Ćopića" realizovan je u školskoj sali, gdje su učenici nižih razreda priredili igrokaze, ples, recitacije, pjesme, mali teatar, a učenice osmog razreda pripremile su prezentaciju o liku i djelu ovog pisca.
  
   
    

   

   
         
 
   
          

        

   
         
    
    
    
   
      
      
  
    
  

Comments